Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Retrospective Lets Play #3: Rick Dangerous στην Amiga 500

Τα χρόνια στα τέλη της δεκαετίας του 80 και στις αρχές της δεκαετίας του 90, τα home computers μεσουρανούσαν σαν βασικές gaming συσκευές. Ειδικά η Amiga 500 της Commorode ήταν ό,τι καλύτερο υπήρχε εκείνη την εποχή, με εξαιρετικά γραφικά και αντίστοιχα άριστο ήχο. Σε αυτό τον υπολογιστή -και στον Atari 520 ST- κυκλοφόρησαν μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια της εποχής εκείνης και ένα από αυτά ήταν το Rick Dangerous, το οποίο δημιουργήθηκε από την ομάδα που αργότερα παρέδωσε στο κόσμο το Tomb Raider και άλλαξε πολλά από τα δεδομένα του gaming. Πρόκειται για ένα σαδιστικό action-puzzle platformer με πρωταγωνιστή ένα τυπάκι που θυμίζει Indiana Jones και έχει βρεθεί σε μια ζούγκλα γεμάτη εχθρούς και παγίδες. Για να μπορέσει κάποιος να το τερματίσει έπρεπε πραγματικά να έχει αντανακλαστικά αράχνης και υπομονή ελέφαντα. Στο Let's Play που ακολουθεί, ο Δημήτρης Καρέτσος που ΔΕΝ φημίζεται ούτε για το πρώτο αλλά μερικές φορές ούτε για το δεύτερο, παίζει σε Amiga 500 emulator, έχοντας πάντως... "κλέψει" λιγάκι. Απολαύστε αντιδράσεις που απλά ΔΕΝ υπάρχουν.



 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
6 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • mariodm22
    • χαχαχα τα εσπασες ολα !!! Αν δεν βρισεις και λιγο δεν λεει . Μου θυμησες πολυ παλιες εποχες και δεν αντεξα , το επαιξα το παιχνιδακι και το περασα το σημειο . Επρεπε να πας πολυ ακρη για να φτασεις . Πρεπει να πεθανα και 15 φορες για να το περασω . Παντως βρηκα πως χρησιμοποιεις το πιστολι και ειναι χρησιμο παρακατω . Συνεχισε με τετοια βιντεακια για να μας φτιαχνεις την μερα .

    • Amiga500
    • Δημητρη για να ριξεις με το πιστολι κρατας "πατημενο" το fire button και πατας "επανω" στον pad.... ;)

      Ενα απο τα αγαπημενα παιχνιδια στην Amiga μου (αλλα και στον Atari ST μου) οπως επισης και το φοβερο sequel!! Ακομα τα παιζω κατα καιρους!
      Απιστευτα παλουκια μεν αλλα εθιστικα μεχρι εκει που δεν παει........!!!

      Εγω βεβαια επαιζα χωρις απειρες ζωες και continues..... ;) γι αυτο και δεν τα τερματισα ποτε...... :P:P
      Ημουν μαζοχιστης (στα games παντα).....το παραδεχομαι.... :P

*